Радници ЈУ  „Центар за социјални рад“ Бањалука траже зарађене плате

Радници ЈУ  „Центар за социјални рад“ Бањалука траже зарађене плате
Радници ЈУ  „Центар за социјални рад“ Бањалука траже зарађене плате

Синдикална организација Јавне установе „Центар за социјални рад“ Бања Лука, која дјелује у оквиру Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске жели да информише јавност да до данас запосленим радницима није исплаћена новембарска плата, а као основни разлог се наводи неусвајање ребаланса буџета за 2022.годину. Радници су с правом забринути за своју егзистенцију, јер су поменуту плату за претходни мјесец поштено зарадили обављајући врло одговоран, захтјеван и стресан посао.

 „Упознајемо јавност и да плате радника Јавне установе „Центар за социјални рад“ Бања Лука нису мјењане од 2007. године, а трошкови живота су значајно и вишеструко порасли. На то треба додати и галопирајућу инфлацију током 2022. године. Јавна установа „Центар за социјални рад“ Бања Лука је млад колектив и већина радника отплаћује кредите за стан или кућу, затим ту су и трошкови за боравак дјеце у вртићима или за продужени боравак, а на све то треба додати и трошкове комуналних услуга. Данас са правом постављамо питање ко ће све те обавезне трошкове да сервисира уколико неусвајање ребаланса буџета за 2022.годину потраје и исплаћивање „зарађене“ плате се одужи“.

Радници поручују да одговорни раде ако треба и 24 часа, дан и ноћ, само да се договоре за добробит свих радника који раде за Град Бања Луку, између осталих и за раднике Јавне установе „Центар за социјални рад“ Бања Лука и кориснике права, мјера и услуга из социјалне заштите, а чији број није мали. Уколико надлежни не пронађу  рјешење, радници неће одустати од свих видова синдикалне борбе, па и штрајка.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!