Протестно окупљање поводом Првог маја – Међународног празника рада

Протестно окупљање поводом Првог маја – Међународног празника рада
Протестно окупљање поводом Првог маја – Међународног празника рада

Савез синдиката Републике Српске обиљежиће у понедјељак (1. маја 2023. године) Први мај – Међународни празник рада протестним окупљањем у Парку „Младен Стојановић“ у Бањалуци. Представници 15 гранских синдиката, најодговорније синдикалке и синдикалци  ће у име својих колега изнијети захтјеве, са јасним порукама Влади Републике Српске и Унији послодаваца Републике Српске, као и јавности Српске.

Први мај је празник који Савез синдиката Републике Српске традиционално обиљежава протестима, а окупљање које ће бити одржано сутра шаље поруку радника Републике Српске, прије свега Влади Републике Српске, од које тражи да коначно на прво мјесто у свом раду стави раднике, а не послодавце, што већ дуго година чини.

Снимање кадрова биће омогућено у 10.15 часова, а изјаве за медије су планиране у 10.30 часова. Новинарима се ће обратити предсједница Савеза синдиката РС Ранка Мишић и потпредсједници Савеза синдиката РС Данко Ружичић и Драган Гњатић.

Прије протестног окупљања, Савез синдиката РС посјетиће министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић. Посјета Савезу синдиката заказана је у 8.00 часова, а ријеч је о традиционалној посјети министра Савезу синдиката поводом обиљежавања Међународног празника рада.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!