Предузеће Дрвна индустрија ИСГ „ПРИМА“ Градишка подстиче рад и рађање

Предузеће Дрвна индустрија ИСГ "ПРИМА" Градишка подстиче рад и рађање
Предузеће Дрвна индустрија ИСГ "ПРИМА" Градишка подстиче рад и рађање

Када би се бирало предузеће у коме је социјални дијалог сталан процес и у коме се у потпуности поштују радничка и синдикална права, те најбољи послодавац у Републици Српској, предузеће Дрвна индустрија ИСГ „ПРИМА“ Градишка, би сигурно заузела једно од три прва мјеста.

Да је то тако говоре непобитне чињенице.  Прије десетак дана послодавац овог предузећа организовао је дан спорта за све раднике о његовом трошку, са циљем да се радници друже, међусобно зближе, боље упознају, што је сигуран пут за већи морал и мотивацију сваког од њих на свом радном мјесту.

Чињеница је да је ово предузеће прешло тежак пут у свом развоју, па је само захваљујући изузетно успјешном менаџменту, број запослених са стотину, порастао на 400 радника, чија је просјечна плата данас већа од 400 евра, а циљ послодавца је да до краја 2019. године достигне износ од 500,00 евра.

Сваком раднику послодавац Дрвне индустрије ИСГ „ПРИМА“ Градишка , за сваких десет година рада исплаћује стимулацију у износу до 200 КМ, а у циљу повећања наталитета, сваком раднику на име новорођеног дјетета, исплаћује додатак од 800,00 КМ. Тиме се директно подстиче рађање у Српској, за разлику од многих послодаваца који својим радницама дају отказ чим сазнају да су у другом стању.

Но ту није краја давања. Сваком дјетету до десет година, радника овог предузећа, менаџмент Дрвне индустрије ИСГ „ПРИМА“ Градишка, даје једнократну новчану помоћ на годишњем нивоу у висини од 50,00 КМ.

Све је ово резултат повјерења, те редовног и примјерног социјалног дијалога између Синдикалне организације „ПРИМА“ из Градишке и послодавца предузећа.

Због свега наведеног, Синдикат шумартства, прераде дрвета и папира Републике Српске, сматра да менаџмент предузећа Дрвне индустрије  „ПРИМА“ Градишка треба бити примјер осталим послодавцима у Српској, како се поштује достојанство рада и радника, зауставља одлазак радно способне и квалификоване радне снаге, те подстиче наталитет, без чега ниједна озбиљна држава нема перспективу.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!