Представници Савеза синдиката Републике Српске одржали састанак са предсједником Народне скупштине РС

Представници Савеза синдиката Републике Српске одржали састанак са предсједником Народне скупштине РС
Представници Савеза синдиката Републике Српске одржали састанак са предсједником Народне скупштине РС

Представници Савеза синдиката Републике Српске, предвођени Ранком Мишић данас су у Народној скупштини Републике Српске одржали састанак са предсједником републичког Парламента Ненадом Стевандићем. Ријеч је о првом радном састанку од ступања на дужност предсједника Народне скупштине Републике Српске, којем су присуствовали и потпредсједници Савеза синдиката Републике Српске Данко Ружичић и Драган Гњатић, као и генерални секретар Савеза синдиката РС Горан Станковић.

На састанку је било ријечи о наставку сарадње Савеза синдиката Републике Српске, као једине, највеће репрезентативне синдикалне централе у Републици Српској са републичким Парламентом, присуству сједницама и учешћу у раду скупштинских одбора Народне скупштине Републике Српске. Договерно је да Савез синдиката Републике Српске, који окупља 15 гранских синдиката – 10 синдиката  из привреде и пет синдиката буџетских и фондовских корисника треба имати у свим скупштинским одборима по једног свог представника, као што је то био случај и до сада. Договорено је и да ће се предсједница Савеза синдиката РС, као и до сада, позивати на све сједнице Народне скупштине, као и остали предсједници гранских синдиката Савеза синдиката РС када год се укаже потреба за тим. На састанку је било ријечи о примјени одређених законских рјешења и непостојању гранских колективних уговора у привреди, иако је то од 1. јануара 2022. године, посљедњим Измјенама и допунама Закона о раду, законска обавеза.

Предсједник републичког Парламента информисан је и о активностима Савеза синдиката Републике Српске и Владе Републике Српске на припреми утврђивања новог система плата у Српској. Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић прихватио је позив представника Савеза синдиката РС да сљедећи састанак буде одржан у Савезу синдиката Републике Српске у Бањалуци.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!