Предсједништво Савеза синдиката Републике Српске о најнижој плати и другим актуелним питањима

Сједница Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске одржана је 14. новембра 2023. године, а сједници су, поред чланова Предсједништва, присуствовали извршни секретари, повјереници у синдикалним канцеларијама и правници у служби за бесплатну правну помоћ. На сједници се расправљало о активностима Савеза синдиката Републике Српске, са акцентом на преговоре о висини износа најниже плате за 2024. годину и именовању чланова Одбора за вођење преговора ради закључивања Општег колективног уговора од стране социјалних партнера.

Предсједништво је разматрало и приједлоге глобалних и секторских мјера Савеза синдиката Републике Српске за Програм економских реформи Републике Српске за период 2024-2026. годину. На сједници је било ријечи о активностима гранских синдиката са посебним акцентом на ставове гранских синдиката буџетских и фондовских корисника код креирања Буџета Републике Српске за 2024. годину, те је анализирано стање у синдикалним организацијама.

Претходно је одржан и радно-консултативни састанак правника, извршних секретара и повјереника Савеза синдиката Републике Српске. На састанку је анализирана примјена Закона о раду Републике Српске.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!