Повећане цијене рада у општини Братунац и ГУ Требиње

Предсједник Синдикалне организације општине Братунац Миломир Митровић потписао је са замјеником начелника општине Браниславом Тришићем нову цијену рада. Одлука о утврђивању цијене рада за запослене у Општинској управи Братунац донесена је с циљем побољшања материјалног положаја запослених. Нова цијена рада као основ за обачун плата запослених у износу од 120,00 КМ примјењиваће се од 1. јануара 2023. године. Цијена рада је повећана и у Градској управи Требиње на 125,00 КМ и примјењиваће се од јануара 2023. године.

Подсjећамо, Синдикат локалне самопуправе, управе и јавних служби Републике Српске, као репрезентативан синдикат и одговоран социјални партнер, који штити права и интересе својих чланова, позвао је раније овлашћене учеснике колективних уговора (предсједнике Синдикалних организација, градоначелнике и начелнике) да отпочну преговоре за повећање цијене рада за запослене у градским и општинским управама. Нове цијене рада у општини Братунац и ГУ Требиње резултат су тих преговора.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!