Плата радницима Градске управе Града Бањалука увећана за 150 КМ

Плата радницима Градске управе Града Бањалука увећана за 150 КМ
Плата радницима Градске управе Града Бањалука увећана за 150 КМ

Предсједник репрезентативне синдикалне организације Градске управе Града Бањалука Радислав Гојковић и градоначелник Драшко Станивуковић  потписали су јуче (30. јануара 2024. године) измјену и допуну колективног уговора којима се дефинише ново повећање плата свим радницима у Градској управи и то за 150 КМ у нето износу. До повећања плата дошло је захваљујући интезивном и преданом раду Синдикалне организације, уз подршку Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске. Измјена и допуна колективног уговора и повећање плата резултат је низа преговора и одржаних састанака Синдикалне организације са послодавцем.

Топли оброк у 2024. години за раднике Градске управе Града Бањалука износиће 220 КМ, док ће регрес бити 900 КМ. Плате ће бити повећане и радницима свих јавних установа које се финансирају из буџета Града, такође у износу од 150 КМ.

Након потписивања измјене и допуне колективног уговора, радницима је поручено да су задовољни радници и бољи услови рада приоритет и да ће то допринијети већој продуктивности саме Градске управе.

Синдикална организација Градске управе Града Бањалука наставиће активности на унапређењу права и интереса свих запослених.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!