Плата радницима Градске управе Града Бањалука увећана за 150 КМ

Предсједник репрезентативне синдикалне организације Градске управе Града Бањалука Радислав Гојковић и градоначелник Драшко Станивуковић  потписали су јуче (30. јануара 2024. године) измјену и допуну колективног уговора којима се дефинише ново повећање плата свим радницима у Градској управи и то за 150 КМ у нето износу. До повећања плата дошло је захваљујући интезивном и преданом раду Синдикалне организације, уз подршку Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске. Измјена и допуна колективног уговора и повећање плата резултат је низа преговора и одржаних састанака Синдикалне организације са послодавцем.

Топли оброк у 2024. години за раднике Градске управе Града Бањалука износиће 220 КМ, док ће регрес бити 900 КМ. Плате ће бити повећане и радницима свих јавних установа које се финансирају из буџета Града, такође у износу од 150 КМ.

Након потписивања измјене и допуне колективног уговора, радницима је поручено да су задовољни радници и бољи услови рада приоритет и да ће то допринијети већој продуктивности саме Градске управе.

Синдикална организација Градске управе Града Бањалука наставиће активности на унапређењу права и интереса свих запослених.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!