Петровић: Испуњени предуслови за састанак ресорне групе о повећању плата

Петровић: Испуњени предуслови за састанак ресорне групе о повећању плата
Петровић: Испуњени предуслови за састанак ресорне групе о повећању плата

Предсједник Синдиката правосуђа Републике Српске Синиша Петровић поручио је да су испуњени сви предуслови да се одржи састанак заједничке ресорне групе Владе Српске и синдиката како би се анализирало економско стање и трошкови живота, те у складу с тим приступило новом повећању примања. Петровић је на конференцији за новинаре у Теслићу рекао да је циљ радне групе да реално сагледа оптималан износ повећања плата које би достигло повећање трошкова у протеклом периоду, те да су представници овог синдиката припремили анализу и спремни су да се састанак одржи већ сутра.

„Синдикат правосуђа је потписао споразум са Владом Републике Српске 3. јуна прошле године о оброчном повећању плата како би се нивелисала сва поскупљења и побољшао животни стандард запослених у правосудним институцијама и осталих запослених“, навео је Петровић.

Петровић је поручио да никада нису били нереални у својим захтјевима, па неће ни сада. Важно је, како каже, наћи реалну мјеру, јер је важно наставити са повећањем плата. Предсједник Координационог одбора синдикалних организација Судске полиције Горан Обрадовић, осим повећања плата, очекује и активности на побољшању материјално-техничких средстава потребних за нормално обављање редовних послова.

Предсједник Синдикалне организације Казненопоправног завода Добој Ратко Чумић указао је на сложеност и одговорност послова које обављају радници и навео да су покренути преговори да се приликом пензионисања у обзир узима најповољнији остварени петогодишњи износ примања, по моделу МУП-а Српске.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!