Одржан састанак у предузећу „Јелшинград Ливар ливница чeлика“ а.д. Бањалука

Одржан састанак у предузећу "Јелшинград Ливар ливница чeлика" а.д. Бањалука

На захтјев Синдикалне организације, дана 28.05. 2024. године, у предузећу „Јелшинград“ Ливар ливница челика“ а.д. Бањалука одржан је састанак представника Синдиката са представницима капитала, на којем је разговарано о тренутном стању и будућности овог предузећа.

Представници предузећа информисали су присутне о тренутном стању власничке структуре. Иако су на берзи купили акције, о чему постоји Рјешење суда, до данас их надлежна Комисија није укњижила као купце и власнике, па су покренули судски спор који је у току.

Истакли су да су до данас улагали средства у предузеће са намјером да одрже производњу и сачувају радна мјеста, да су исплаћене све плате, те да су обезбјеђена кредитна средства из којих би се повезао стаж запосленим радницима, а дио је уложен у нову технолохију. С обзиром да је дошло до проблема са Комисијом, банка је обуставила пласман кредита док се не ријеши настали спор. Након дуже расправе предложено је да радници нормално наставе са радом и да радне задатке извршавају на вријеме.

Договорено је да се по завршетку спора и након што постану законски власници, уложе напори да се измире све заостале обавезе и побољша технолошки поступак.

Састанку су присуствовали Зоран Илић, предсједник Синдикалне организације, Тане Пеулић, секретар Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Младен Ђурђевић и Саво Антонић, представници капитала.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!