Народна скупштина следеће седмице о повећању плата за запослене у области образовања, науке и културе Републике Српске (Видео)

Буџет за повећање плата за запослене у области образовања, науке и културе у Републици Српској биће око 16 милиона конвертибилних марака, што је нешто мање од износа од 17,5 милиона колико је тражио Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске.

„Морамо се уклопити у задани буџет, и мала одступања нису никакав проблем. Већ јунска плата ће дефинитивно бити већа за све запослене у области образовања, науке и културе у Републици Српској који се финансирају из буџета Републике Српске, и то је у сваком случају добра вијест.“ , изјавио је данас Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске.

Синдикат је предложио да повећање буде по принципу правичне расподјеле, у смислу да приближно једнак износ добију сви запослени, од помоћног радника па до директора.

Прилог БН ТВ, 18.05.2021.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!