Молба за помоћ радницима у области саобраћаја и веза РС

Молба за помоћ радницима у области саобраћаја и веза РС
Молба за помоћ радницима у области саобраћаја и веза РС

Предсједник Синдиката саобраћаја и веза Републике Српске, Небојша Ђокић, упутио је Предсједнику Владе Републике Српске  молбу за помоћ  радницима у овој области у виду исплате најниже плате за мјесец мај.

Пандемија изазвана вирусом COVID 19 између осталог највише погодила и област саобраћаја. Захваљујући мјерама помоћи радницима и послодавцима за март и април ове године које је донијела Влада Републике Српске, успјело се преживјети и сачувати радна мјеста у свим областима Републике Српске па и у овој области путничког саобраћаја.

Међутим, од дана када је поново одобрен рад привредним субјектима у путничком саобраћају, константно се  биљеже огромни финансијски губици. Не фунционише међународни саобраћај,  нема превоза ђака, празни  су аутобуси у оно мало међуградског превоза, и све те чињенице изазивају бојазан код радника да неће успјети сачувати своја радна мјеста и обезбједити егзистенцију за себе и своје породице. То је нарочито било изражено у мјесецу мају ове године – наведено је у писму Предсједнику Владе РС.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!