Краће радно вријеме далеко од РС

Краће радно вријеме далеко од РС
Краће радно вријеме далеко од РС

Ранка Мишић, предсједница Савеза синдиката Републике Српске је за „Глас Српске“ рекла да у Српској ниједно привредно друштво не размишља о скраћивању радног времена.

Српска и БиХ су свјетлосним годинама далеко од свјетских компанија које су прибјегле смањивању радних сати јер су увидјеле да радници раде под притиском. Такви послодавци су само на добитку јер су њихови запослени мотивисани, насмијани, иновативни и високопродуктивни. Код нас у појединим предузећима радна седмица траје 50 часова, а не 40, како је прописано“, рекла је Мишићева и додала да је у РС једина новина то што поједине фирме уводе такозвано “клизно” радно вријеме.

Она је истакла да је Савез синдиката лани покушавао да покрене причу о краћем радном времену за поједине дјелатности, али да та идеја није наишла на прихватање пословне заједнице.

Иако је то могуће урадити тако да сви буду задовољни, наши привредници су оцијенили да тај процес много кошта. Они размишљају на начин да себи згрну што више новца и да се да та добит нимало не прелива у џепове радника“, рекла је Ранка Мишић за „Глас Српске“.

Цијели текст прочитајте на www.glassrpske.com


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!