Друга конференција „Учитељ за бољу будућност Српске“

Друга конференција „Учитељ за бољу будућност Српске“
Друга конференција „Учитељ за бољу будућност Српске“

Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске 5. октобра 2023. године, организује Другу конференцију „Учитељ за бољу будућност Српске“, са почетком у 11.15 часова (хотел „Босна“, Бања Лука). Циљ тематске конференције, која се организује поводом 5. октобра – Свјетског дана учитеља (просветних радника)  је да и ове године у фокус интересовања, не само овог синдиката, већ и јавности Републике Српске, позиционира учитеље који раде у предшколском, основном, средњем и високом образовању, дакле људе који на својим леђима носе образовни систем.

Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске је у претходном периоду, у сарадњи са професорима са Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци, урадио истраживање „Процјена стања у наставничкој професији у Републици Српској из угла учитеља и наставника“, а резултати ће бити представљени на Конференцији.

У панел дискусији „Боља будућност за учитеља Српске“ предвиђено је  да учествују предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске, представници ресорних министарстава у  Влади Републике Српске и  Републичког педагошког завода Републике Српске. Панелисти ће дискутовати о материјалном и социјалном статусу учитеља (наставника), радном оптерећењу учитеља (наставника) и подршци учитељу и наставнику.

На конференцији ће бити донесени закључци, који ће бити предмет рада Републичког одбора Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!