Драган Гњатић – Тражимо уједначавање коефицијената

Драган Гњатић - Тражимо уједначавање коефицијената
Драган Гњатић - Тражимо уједначавање коефицијената

Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске тражиће у будућим разговорима са ресорним министарствима додатно издвајање средства за повећање примања радника и уједначавање коефицијената са осталим буџетским корисницима.

Предсједник Синдиката образовања Драган Гњатић изјавио је данас у Бањалуци да инсистирају на повећању примања за све запослене у наредном периоду, те да то може бити реализовано кроз накнаду на топли оброк и регрес или кроз повећање плате.

„Поздрављамо најаву званичника да ће доћи до повећања плата свим запосленима у Српској, али инсистирамо и на провођењу одредби меморандума у којем је предвиђено уједначавање платних коефицијената за раднике у образовању, науци и култури са осталим корисницима буџета“, рекао је Гњатић на конференцији за новинаре.

Гњатић је навео да радници из других области, који плате примају из буџета, добијају око 250 КМ више од професора, што је, како је рекао, недопустиво.

Он је нагласио да радници у образовању, науци и култури, обављају изузетно сложен и одговоран посао, јер раде на васпитању и образовању генерација које ће преузети вођење Републике Српске у будућности.

„Ову чињеницу мора препознати цјелокупно друштво и надлежни органи, а радници у образовању, науци и култури морају бити адекватно плаћени“, сматра Гњатић, који је најавио преговоре са ресорним министрима на којима ће конкретизовати захтјеве синдиката.

Он је од локалних заједница затажио да, приликом креирања буџета за наредну годину, размотре могућност да побољшају материјални и социјални статус радника у предшколском васпитању и образовању.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!