Ђокић: У наредном периоду ријешити питање неуплаћених доприноса

У просторијама Министарства саобраћаја и веза Републике Српске јуче је, на иницијативу Синдиката саобраћаја и веза Републике Српске, одржан састанак предсједника гранског синдиката Небојше Ђокића и представника Синдикалне организације предузећа „Аеродроми Републике Српске“ са  министром Недељком Чубриловићем. Састанку су присуствовали предсједник Синдикалне организације „Аеродрома“ Драган Јагодић и члан Синдикалног одбора овог предузећа Златан Тодоровић. Представници синдиката су упознали министра Чубриловића са положајем радника и финансијским проблемима у овом предузећу. Радницима од марта мјесеца нису уплаћени доприноси и не могу да се лијече, због чега постоји велико незадовољство радника у области остваривања радничких права.

Чубриловић је нагласио да ће подржати све активности усмјерене на побољшање положаја радника у овом предзећу, које је од стратешког значаја, те истакао да ће на наредним састанцима и сједници Владе изнијети захтјеве синдиката и дјеловати у складу са законским могућностима и надлежностима Министарства ради проналажења рјешења у интересу радника. На састанку је било ријечи о неповољном положају свих запослених, а посебно запослених са средњом стручном спремом у овом предузећу. Важно је у наредном периоду уредити нови систем плата, повећати најнижу плату и остале плате, како би се сачувала радна мјеста.

Након састанка у Министарству саобраћаја и веза РС, предсједник Синдиката саобраћаја и веза РС Небојша Ђокић у Приједору је одржао састанак са градоначелником Слободаном Јавором о проблемима у предузећу „Аутотранспорт“ Приједор. Разговарано је о томе како да се измире обавезе према радницима и уплате доприноси. Договорено је да се у наредних 15 дана одржи нови састанак, на којем ће бити предложено на који начин да се ријеши ово питање.

Град Приједор је оснивач предузећа „Аутотранспорт“ и учиниће све да очува радна мјеста, да радници имају редовне плате и уплаћене доприносе, као и да се у наредном периоду унаприједи рад овог предузећа.  Састанку у Приједору су присутвовали предсједник Синдикалне организације овог предузећа Бранко Јелисавац, генерални секретар Савеза синдиката РС Горан Станковић и директор предузећа „Аутотранспорт“ Приједор Дарко Алексић.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!