Девети форум цивилног друштва Западног Балкана

Девети форум цивилног друштва Западног Балкана
Девети форум цивилног друштва Западног Балкана

Девети форум цивилног друштва Западног Балкана одржава се у Солуну 19. и 20. октобра 2023. године, поводом обиљежавања 20 година од Самита у Солуну. Форум организује Европски економски и социјални комитет (ЕЕСЦ) на Западном Балкану. Представник Савеза синдиката Републике Српске на форуму је предсједница Ранка Мишић.

Теме овогодишњег Форума цивилног друштва Западног Балкана су: Европска година вјештина 2023; Омладинска политика на Западном Балкану као дио Иновационе агенде за Западни Балкан; Стање демократије на Западном Балкану и Европској унији; Допринос цивилног друштва имплементацији Зелене агенде и одрживом развоју Западног Балкана као дио процеса приступања ЕУ.

На форуму у Солуну присуствује око 100 делегата са Западног Балкана. Учесници представљају синдикате, послодавце и разне организације цивилног друштва и стручњаке за теме о којима ће се расправљати током форума.

Форум цивилног друштва, који се организује сваке двије године од 2006. године, пружа прилику за размјену мишљења о тренутној ситуацији цивилног друштва у региону, његовим потребама и будућем развоју. Окупља организације цивилног друштва из земаља Западног Балкана, чланове ЕЕСЦ, представнике националних економских и социјалних савјета и сличних институција, представнике институција и агенција ЕУ и међународних организација. Учесници усвајају закључке, које даље упућују националним властима и европским институцијама.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!