Чланови Економско – социјалног савјета РС подржали су Приједлог програма економских реформи и Приједлог буџета Републике Српске за 2020. годину

Из архива Савеза синдиката Републике Српске
Из архива Савеза синдиката Републике Српске

Чланови Економско-социјалног савјета, испред Савеза синдиката РС,  указали су на низ примједби на Приједлог програма економских реформи Републике Српске за 2020.-2022. годину. Затражено је да се у програм економских реформи уведе поглавље социјалног дијалога,  питање раста плата, као и план доношења  стратешког документа  –  Стратегија заштите здравља на раду, а што је дефинисано Меморандумом о заједничким мјерама за период 2018.-2020. године, који је са Владом Републике Српске закључио Савез синдиката Републике Српске.  Након што су усвојене примједбе Савеза синдиката Републике Српске, Савез синдиката је дао подршку Приједлогу програма економских реформи Републике Српске за 2020.-2022. годину.

Чланови економско-социјалног савјета Републике Српске су на 22. ванредној сједници једногласно дали подршку и Приједлогу буџета Републике Српске за 2020. годину – по хитном поступку и Приједлогу закона о извршењу буџета Републике Српске за 2020. годину – по хитном поступку. На Приједлог буџета за наредну годину, представници Савеза синдиката РС нису имали примједби.

Сједници Економско-социјалног савјета су присуствовали Ранка Мишић и Владо Павловић, чланови Економско-социјалног савјета испред Савеза синдиката Републике Српске, Душко Милуновић и Зора Видовић, чланови ЕСС-а испред Владе Републике Српске, као и Саша Тривић, Дејан Мијић и Јанко Петровић, чланови Економско-социјалног савјета испред Уније удружења послодаваца РС.

Наведени документи ће пред министрима у Влади РС бити разматрани данас у 15,00 часова.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!