Честитка Савеза синдиката Републике Српске поводом 3. маја – Свјетског дана слободе медија

Честитка Савеза синдиката Републике Српске поводом 3. маја - Свјетског дана слободе медија
Честитка Савеза синдиката Републике Српске поводом 3. маја - Свјетског дана слободе медија

Представници Савеза синдиката Републике Српске и гранских синдиката Републике Српске, свим медијским кућама, новинарима, уредницима и медијским радницима честитају 3.мај – Свјетски дан слободе медија. Новинари и сви запослени у електронским и штампаним медијима обављају изузетно тежак и захтјеван посао током ванредног стања изазваног вирусом Covid 19, доводећи свакодневно у питање своје здравље и здравље својих породица,  како би правовремено информисали грађане о тренутној ситуацији у којој се налазимо.

Велики проблем је то што новинари у Српској и даље раде за веома ниске плате, а многи раде на црно, па је сасвим јасно да доста медијских радника има изузетно тежак друштвени положај. Савез синдиката Републике Српске још једном апелује на све запослене у медијима да се синдикално организују, како би заштитили своја радничка и синдикална права.

 Савез синдиката и грански синдикати Републике Српске су, као и до сада отворени за сарадњу са свим медијима, како би грађани добили провјерене и тачне информације. Сваком друштву су потребни слободни, професионални и независни медији, који поштују традиционалне новинарске вриједности и чије је извјештавање засновано на провјереним чињеницама.

Срећан вам 3.мај – Међународни дан слободе медија, са жељом за много успјеха у даљем раду и да свој свакодневни посао обављате у бољим условима, професионално и према највишим новинарским стандардима.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!