Брачни пар, технички директор и шеф производње у Ш.Г. „ОШТРЕЉ“ Дринић свакодневно загорчавају живот радницима овог газдинства

Брачни пар, технички директор и шеф производње у Ш.Г. "ОШТРЕЉ" Дринић свакодневно загорчавају живот радницима овог газдинства
Брачни пар, технички директор и шеф производње у Ш.Г. "ОШТРЕЉ" Дринић свакодневно загорчавају живот радницима овог газдинства

Због изузетно тешких услова рада, увећаних радних норми и веома ниских  плата, радницима Шумског газдинства „ОШТРЕЉ“ Дринић, стрпљење  је на измаку, а као кривца за овако стање радници виде  у брачном пару, техничком директору и шефу производње.

Овако стање свакодневно „производе“ технички директор и шеф производње, њен супруг, који контролишу „жилу куцавицу“ односно комплетан производни процес у газдинству.

У посебно тешкој материјалној и социјалној ситуацији су трактористи, који због увећаних радних норми нису у стању да зараде ни износ режијске плате, због чега трпе и њихове породице, које тешко састављају крај с крајем и чији је животни стандард испод сваког егзистенцијалног минимума.

Позадина оваквог понашања „господара“ живота радника у Ш.Г. „ОШТРЕЉ“ из Дринића је у  освети према радницима, који су категорички одбили да се организују у директоров „жути синдикат“ .

Недавно су одржали изборе у својој синдикалној организацији и још једном јасно ставили до знања да желе бити чланови Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске.

Очито да брачном пару из Дринића још није јасна политика сва три социјална партнера у Српској, Владе, Савеза синдиката и Уније удружења послодаваца, да се у циљу спречавања одлива квалификоване радне снаге, стално повећава просјечна плата а да до краја ове године достигне износ од хиљаду КМ.

Због тога ће Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске стати иза радника Ш.Г. „ОШТРЕЉ“ Дринић, те је у складу са законима, спреман на све облике синдикалне борбе, како би заштитио достојанство рада и радника овог предузећа, који не желе и неће да буду робови у 21. вијеку.

Због тога упућују апел директору и управи Ш.Г. „ОШТРЕЉ“ из Дринића да што прије изврши кадровско освјежење у процесу производње овог газдинства, јер је то тренутно у примарном интересу како газдинства, тако и свих запослених радника.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!