Апел Савеза синдиката Републике Српске

Како се свакодневно ситуација у Републици Српској у вези са COVID 19 усложњава и компликује, како је све више обољелих на лијечењу у здравственим установама или у кућној изолацији и како постоји оправдан страх код свих нас, Савез синдиката Републике Српске апелује на све послодавце у Републици Српској и све раднике у Републици Српској да у потпуности, без изузетака, поштују и примјењују све мјере заштите које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Савез синдиката РС још једном позива раднике који на својим радним мјестима примјете да се не проводе у потпуности прописане мјере заштите од стране послодавца, а тиме угрожава њихово здравље, да се обрате Савезу синдиката Републике Српске, Инспекторату Републике Српске, локалним инспекцијама и на тај начин битно утичу на смањење броја обољелог радно способног становништва.

Потпуно смо свјесни да у овом тренутку свака дјелатност у Републици Српској носи велики терет, да се радни процес мора организовати на начин да се заштити здравље радника и очува привредна активност и једнако важно, сачува стабилан здравствени систем.

Савез синдиката Републике Српске даје пуну подршку свим запосленим у здравственом систему Републике Српске и одаје посебно признање за труд, пожртвованост и издржљивост у ванредној ситуацији, када сваког дана имамо рекордан број обољелих од COVID 19  и зато тражимо од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Владе Републике Српске да уложе додатни напор и изнађу могућност да се материјално помогну сви запослени у здравственом сектору, како би бар симболично одали признање љекарима, медицинским сестрама и техничарима, лаборантима и свим другим запосленим у здравству Републике Српске.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!