25. август – Дан Савеза синдиката Републике Српске

25. август – Дан Савеза синдиката Републике Српске
25. август – Дан Савеза синдиката Републике Српске

Савез синдиката Републике Српске представља једину репрезентативну радничку организацију, која окупља раднике – чланове Синдиката у 10 гранских синдиката у реалном сектору и пет гранских синдиката у јавном сектору.

Од свог оснивања, 1992. године, и тако већ пуне 32 године боримо се за економско-социјални положај запослених у Републици Српској. Кроз сав овај период стасавали смо заједно са Републиком Српском, одговарали на све изазове са којима смо се суочавали у свим друштвено-економским промјенама, реформисали се, модернизовали, али смо увијек остали једини истински заштитник права и интереса радника Републике Српске.

Права и положај радника су нам увијек приоритети, тако да ћемо ове године, у уторак, 27. августа 2024. године, уз подршку Међународне организације рада, организовати Конференцију „Нови систем плата у Републици Српској“, којом ћемо обиљежити 32 године рада и постојања Савеза синдиката Републике Српске, с циљем да сви радници у Српској од своје зарађене плате имају сигурност, равнотежу и пристојан живот.

Драге наше чланице и чланови Савеза синдиката Републике Српске, срећан нам наш дан.

Имам право више, члан сам синдиката!


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!