Сједница гранских синдиката привредних дјелатности Републике Српске

У Дому синдиката у Бањалуци, 31. октобра 2017. године, одржана је сједница предсједника гранских синдиката привредних дјелатности, чланица Савеза синдиката Републике Српске.

На сједници којом је предсједавао потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске за привредне синдикате Тане Пеулић, договорено је да координација рада и међусобна размјена информација, између гранских синдиката привредних дјелатности Српске, буду редовне активности.
Циљ оваквог начина рада синдиката привредних дјелатности Републике Српске је координација активности на заштити и унапређењу свих достигнутих радничких и синдикалних права радника у привреди, који имају најниже плате и који су поднијели највећи терет након доношења новог Закона о раду Републике Српске.
Закључено је да се у што краћем року одржи састанак са предсједником Уније удружења послодаваца Републике Српске, како би се договорио састанак са предсједницима струковних удружења послодаваца привредних дјелатности.
На том састанку би се утврдио начин рада и модел будуће сарадње о свим питањима од заједничког интереса.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]