Семинар за представнике синдиката туризма, угоститељства и услуга југоисточне Европе. Златибор 11.09.2018. године

Представници синдикати туризма, угоститељства и услуга са простора југоисточне Европе разговарали су данас о зарадама, преговарању зарада и индустријским акцијама ( штрајковима ) у сектору туризма југоисточне Европе.

Представници синдиката су сагласни да су радници у овој бранши мало плаћени, да нема потписаних колективних уговора, да је присутно велико запошљавање радника на црно и присутна сива економија. Такође су сагласни да се и систем образовања мора промјенити и прилагодити потребама тржишта чиме би створили квалитетне кадрове.

Предсједник Синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић је истакао позитиван напредак у развоју туризма у Републици Српској, али и незадовољство малим платама.

Семинар је одржан у хотелу “ Ирис “ на Златибору.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја