Уз помоћ Савеза синдиката Републике Српске радници у Општини Брод враћени на посао

Уз помоћ Савеза синдиката Републике Српске радници у Општини Брод враћени на посао
Уз помоћ Савеза синдиката Републике Српске радници у Општини Брод враћени на посао

Уз помоћ Службе за бесплатну правну помоћ Савеза синдиката Републике Српске и Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, радници Општине Брод који су били проглашени технолошким вишком, враћени су на посао, исплаћене су им све плате од престанка радног односа до повратка на рад и повезан радни стаж.

Крајем 2019. године, одлуком руководства Општине Брод 12 радника запослених у овој општини добило је отказ и проглашени су технолошким вишком.

Радници су се за заштиту својих права обратили Синдикату локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, чији су чланови и Служби за бесплатну правну помоћ Савеза синдиката Републике Српске, чији су правници заступали отпуштене раднике пред надлежним судом.

Радници су имали потпуну и бесплатну правну заштиту од усмених правних савјета, писања тужби и свих других писаних поднесака до заступања на суду.

Уз максималну учинковитост правника, те разумијевање начелника Општине Брод судски спорови су ријешени у корист радника.

Успјех у овој парници је још већи, када се узме у обзир чињеница да радници нису имали никаквих парничних и судских трошкова, јер су као чланови синдиката имали право на бесплатну правну помоћ од стране Савеза синдиката Републике Српске.

Служба за бесплатну правну помоћ Савеза синдиката Републике Српске дјелује на подручју читаве Републике Српске и то у регионалним синдикалним центрима у Бањој Луци, Приједору, Добоју, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву и Требињу.

Право на бесплатну правну помоћ имају сви чланови гранских синдиката учлањених у Савез синдиката Републике Српске, као и све труднице, без обзира да ли су чланови синдиката.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!