У Теслићу одржана Скупштина Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске који је за годину дана стасао у већински и репрезентативан грански синдикат

У присуству 53 делегата из свих дијелова Републике Српске, данас, 2. априла 2019. године, у Хотелу ,,Кардиал,, у Теслићу, одржана је редовна Скупштина Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, на којој је потврђен мандат предсједника овог гранског синдиката, досадашњем предсједнику Бранку Зеленовићу.

Скупштини су поред осталих присуствовале делегације синдикалних организација градских управа  градова Бањалуке, Приједора, Бијељине, Зворника, Источног Сарајева и Требиња, те делегати синдиката општинских управа и Републичких управних организација.

На Скупштини су усвојен Извјештај о раду овог гранског синдиката за 2018. годину као и Програм рада за 2019. годину, те изабрани органи синдиката, Републички, Статутарни и Надзорни одбор, те Актив младих и Актив жена.

Предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранко Зеленовић у обраћању делегатима и гостима Скупштине, нагласио је да је овај грански синдикат практично почео од нуле, чије је чланство жељело да остане и да дјелује у Савезу синдиката Републике Српске.

„За годину дана од свог оснивања, Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, данас окупља 45 синдикалних организација од Требиња до Приједора, има утврђену репрезентативност и без његове сагласности у Српској се више не може донијети ниједан законски и подзаконски акт који се односи на  радно- правни положај ове категорије запослених“ , нагласио је предсједник Зеленовић.

Говорећи о Програму рада гранског синдиката за 2019. годину, предсједник Зеленовић је апострофирао да ће то бити наставак започетог процеса синдикализације, односно оснивање нових синдикалних организација, затим наставак активности на доношењу закона и потписивање Посебног колективног уговора, те стална комуникација и интеракција са чланством на терену и као и са послодавцима.

Обраћајући се делегатима, предсједница Савеза синдиката Републике Српске Мишић је дала пуну подршку активностима које води овај грански синдикат, који је увијек имао и имаће пуну подршку Савеза синдиката Српске као и сви остали грански синдикати.

„За годину дана свог постојања, Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, је прошао период своје транзиције и данас је израстао у респектабилан, већински и репрезентативан грански синдикат, чије се чланство из дана у дан стално повећава“ , рекла је предсједница Мишић и најавила да ће кроз растерећење рада у току ове године доћи до повећања плата свим радницима у Српској.

Скупштини су присуствовали и потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске за буџетске кориснике Драган Гњатић и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске Горан Станковић.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!