Састанак делегације ССРС предвођене предсједницом Ранком Мишић са премијером Радованом Вишковићем

Састанак делегације ССРС предвођене предсједницом Ранком Мишић са премијером Радованом Вишковићем
Састанак делегације ССРС предвођене предсједницом Ранком Мишић са премијером Радованом Вишковићем

Предсједница Савеза синдиката Ранка Мишић са сарадницима данас је у Административном центру Владе РС разговарала са премијером Радованом Вишковићем о реализацији мјера из Меморандума о заједничким мјерама за трогодишњи период потписаним између Савеза синдиката Републике Српске и Владе РС 2017. године.

Предсједница Мишић и премијер Вишковић сагласни су да је већина мјера из Меморандума о заједничким мјерама, а односи се на законодавне активности, у плану рада парламента у овој години.

Спровођење мјера из меморандума ће довести до повећања плата свим радницима у Републици Српској, квалитетнијих законских рјешења која штите права радника, а да пословну заједницу притом не доведе у неповољан положај.

Предсједница Мишић је поново истакла да Савез синдиката Републике Српске инсистира на томе  да Општи колективни уговор мора бити донесен што прије :

“ Потребно је да се без одлагања, у најкраћем могућем року заврши сага око Општег колективног уговора, који штити интересе свих радника у Републици Српској, без обзира да ли су чланови синдиката. Такође смо разговарали и о корацима које још треба да предузме Влада РС заједно са социјалним партнерима да би дошло до новог повећања плата за све раднике у Републици Српској. На томе интензивно ради и Влада Републике Српске и ми као социјални партнери и вјерујем да ћемо доћи до таквих рјешења која ће омогућити повећање плата свим радницима у Републици Српској. „ , изјавила је предсједница Мишић.

Министар рада и борачко – инвалидске заштите Душко Милуновић истакао је да се дио обавеза из меморандума који се односи на законодавне активности налази у плану рада Народне скупштине и да се то првенствено односи у овом тренутку на Закон о  посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености, који је већ у процедури те на измјене Закона о раду и најавио нови састанак радне групе која ради на припремама измјена овог закона за 19. март.

“ Опредјељење владе је да се социјални дијалог настави са социјалним партнерима, јер ћемо само дијалогом и разговором доћи до Општег колективног уговора. „


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!