Потписан Споразум о образовању Одбора за преговоре

Потписан Споразум о образовању Одбора за преговоре
Потписан Споразум о образовању Одбора за преговоре

У Министарству управе и локалне самоуправе данас је потписан Споразум о образовању Одбора за преговоре, који образују Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби РС и Синдикат управе, као репрезентативни синдикати у области јавне управе и обавезног социјалног осигурања. Поменути Одбор се образује ради остваривања основног циља, а то је преговарање и закључивање Посебног колективног уговора за запослене у органима управе Републике Српске. Одбор за преговоре ће преговарати и закључити Посебни колективни уговор за запослене у органима управе са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Подсјећамо, на иницијативу Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, који дјелује у оквиру Савеза синдиката Републике Српске, Уставни суд Републике Српске је 3. маја 2023. године донио одлуку којом је незаконитим и неуставним проглашен Посебни колективни уговор у области управе који су потписали министар управе и локалне самоуправе у Влади Републике Српске Сенка Јујић и предсједник Синдиката управе РС Божо Марић.

Ово је други по реду Посебни колективни уговор (23. фебруара 2023. године неуставниим и незаконитим проглашен је ПКУ за запослене у локалној самоуправи), који су потписали министар управе и локалне самоуправе РС и предсједник Синдиката управе РС, а да је од стране Уставног суда проглашен неуставним и незаконитим.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!