Конференција IndustriAll Europe под слоганом „Моћ у синдикату“

Полугодишња  конференција IndustriAll Europe одржава се у Солуну, у Грчкој, од 31. маја до 1. јуна 2023. године под слоганом „Моћ у синдикату“. На истом мјесту је 30. маја  одржана посебна омладинска манифестација „Снажан глас за младе индустријске раднике у Европи“. На Конференцији у Солуну учествује Данко Ружичић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске за привреду. Ово је, од пандемије, први велики европски скуп синдикалних активиста из организација чланица  IndustriAll Europe.

На Конференцији учествује скоро 500 националних синдикалних делегата, укључујући генералне секретаре и предсједнике 119 индустријских синдиката из 34 земље. Догађају присуствује новоизабрани генерални секретар ЕКС-а Естер Линч. Конференција ће дати делегатима прилику да се осврну на двије године рада европских синдиката од  онлајн конгреса 2021. године и да разговарају о стратешким приоритетима  организације за наредне двије године, до сљедећег Конгреса који ће бити одржан 2025. године. Учесници ће размијенити ставове о томе како  изградити синдикалну моћ и ојачати  базу чланства да би успјели у  борби за јаке, одрживе индустријске послове у Европи, поштенe платe и условe рада и Европску солидарност и мир.

По први пут,  IndustriAll Europe покреће награду “Различитост на послу” како би одао признање истакнутим локалним синдикалним иницијативама у области једнаких могућности.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!