Активности Савеза синдиката Републике Српске

Горан Станковић за „Независне“: Усвајање Закона о спречавању злостављања на радном мјесту очекујемо у току ове године
Актуелно

Горан Станковић, генерални секретар Савеза синдиката РС, истиче за „Независне“ да је закон о спречавању злостављања на радном мјесту и у Меморандуму о заједничким мјерама, који је у децембру 2017. године Савез закључио с Владом [опширније]

Учлани се – заједно смо јачи

Архива вијести по мјесецима

Архива вијести по категоријама

Синдикална потрошачка корпа

Статистички подаци

Активности гранских синдиката

Преговори менаџмента и синдиката у а.д. Рудник боксита Сребреница

Преговори менаџмента и синдиката у а.д. Рудник боксита Сребреница

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић, присуствовао је данас у Сребреници састанку представника синдикалног одбора а.д. Рудник боксита Сребреница са директором Младеном Радићем и предсједником и чланом Управног одбора предузећа, Бојаном [опширније]

Одржан састанак синдикалне подружнице Колектора ЦЦЛ Лакташи

Одржан састанак синдикалне подружнице Колектора ЦЦЛ Лакташи

У петак, 14.02.2019. године, одржан је састанак  синдикалне подружнице Колектора ЦЦЛ Лакташи, на захтјев предсједника Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске. Састанку су присуствовали и Слободан Тодоровић, предсједник синдикалне организације, Сњежана Божић, замјеник предсједника [опширније]

Посебни колективни уговор за запослене у локалној самоуправи, на захтјев Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, биће продужен на годину дана (Фото: Инфо Бијељина)
Актуелно

Посебни колективни уговор за запослене у локалној самоуправи у Републици Српској биће продужен на годину дана, рекао је данас новинарима у Бијељини Бранко Зеленовић, предсједник овог синдиката. Већ сљедеће седмице очекује потписивање посебног колективног уговора, [опширније]

Влада Републике Српске данас о захтјевима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС
Актуелно

Влада Републике Српске данас ће на редовној сједници разматрати информацију о захтјевима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске у вези са закључивањем посебног колективног уговора за запослене у области локалне самоуправе, након [опширније]

Драган Гњатић за ИнфоБијељина: Учинити додатни напор да људи овдје остану

Драган Гњатић за ИнфоБијељина: Учинити додатни напор да људи овдје остану

Сматрам да сви морамо учинити додатни напор да људи остану на овим просторима јер сигурно је тешка ситуација, рекао је у интервјуу за ИнфоБијељина Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе РС. Са Гњатићем, [опширније]

Тане Пеулић на преговорима у бањалучком предузећу „Космос“
Активности у синдикалним организацијама

Тане Пеулић на преговорима у бањалучком предузећу „Космос“

У бањалучком предузећу „Космос“ су у сриједу, 11.02.2020. године, одржани  преговори менаџмента предузећа и Синдикалног одбора. Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рудартсва РС је на састанку разговарао са директором овог предузећа Душаном Вјештицом, [опширније]

Занимљивости

• Текстилни радници у великим мукама
    Преносимо у цјелости текст Сање Кљајић о кршењу радничких права у текстилној индустрији и другим областима у Србији, објављен за Deutsche Welle 16.05.2019. године. Оригиналан чланак погледајте овдје Да би одећа и обућа стигла до [опширније]

Међународна сарадња

Едукација