Одржан састанак представника синдиката и Управе Конзума

У Сарајеву је 19.10.2022. године у просторијама компаније Конзум одржан састанак пословодства компанија Конзум и Меркатор са представницима три синдиката Трговине, који дјелују у оба ентитета БиХ. Испред Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске састанку су присуствовали Горан Савановић, предсједник и Ђуро Амиџић, члан Републичког одбора, уједно и предсједник Синдикалне организација Конзум РС, а која обједињује и раднике Меркатора и Конзума. Директор Нихад Имшировић је изнио податке о процесу трансформације и опоравка обе фирме, који указују битан економски напредак те чињеницу да ће се ова два трговачка ланца удружити и у наредној години дјеловати као једна компанија. У саставу нове компаније биће 257 продајних објеката у којима ће радити 3.300 радника.

“У Републици Српској компанија ће наставити дјеловање у складу са нашим позитивним законским прописима , а ту је најбитнији за раднике Закон о раду. За наше чланове је важно да смо на јучерашњем састанку утврдили да неће бити вишка радника, те смо тражили да се у већем броју објеката запосли и додатни број радника. Потпис колективног уговора би требао услиједити до Нове године, а успјели смо договорити и исплату Божићнице за све раднике”, каже Горан Савановић, предсједник СТУД-а.

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!