Жељко Вишекруна “ черечи “ радничка и синдикална права

Жељко Вишекруна " черечи " радничка и синдикална права

Жељко Вишекруна,   директор Шумског газдинства ,,Рибник,, , врши бесомучан притисак на раднике овог газдинства да се организују и приступе  такозваном ,,жутом синдикату,,.

Вишекруна је већ изабрао активисте овог синдиката који све што ради,  ради на штету радника, а као награду за то ових дана им  је обезбједио долазак  из Фоче и Дирекције ЈПШ ..Шума,, Републике Српске из Сокоца, на састанак у Рибник.

Активистима ,,жутог синдиката,, , Вишекруна је обезбједио превоз аутомобилима ЈПШ ,,Шуме РС,,.

Све се ово дешава уз помоћ и подршку Риста Марића, генералног директора Јавног предузећа ,,Шуме Републике Српске,, који одавно интензивно ради на омасовљењу ,,жутог синдиката,, у предузећу, те који подржава директора Вишекруну, да  без одговорности ,,черечи,, радничка и синдикална права у Ш.Г. ,,Рибниик,, из Рибника.

Вишекруна је први директор, члан СНСД који се активно укуључио у разбијање јединства радника и Синдиката ЈПШ ,,Шуме РС,, те све то чини искључиво из личног интереса, а то је останак на функцији Ш.Г. ,,Рибниик,,.

Круна ових нечасних активности директора Вишекруне биће  окупљање активиста ,,жутог синдиката,, у Рибнику које ће се одржати 4. маја 2018. године.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]