Закључци са Четврте сједнице Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС

На Четвртој сједници Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, одржаној 27.02.2019.године у Зворнику, прихваћена је информација о активностима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, између двије сједнице.

Између осталог констатовано је да су између двије сједнице Републичког одбора, Синдикату локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, приступиле двије нове синдикалне организације (Општина Брод и Општина Шековићи), те да је у току приступање нових синдикалних организација које ће дјеловати у саставу Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС.

Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС прихватио је информацију са састанка преговарачког тима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС са Министарством управе и локалне самоуправе РС на којем је усаглашено доношење измјена и допуна Закона о локалној самоуправи које подразумјевају продужење рока за усклађивање броја запослених у органима јединица локалне самоуправе са бројем становника, што значи да неће бити вишка запослених у градским, општинским управама и локалним самоуправама.

Прихваћена је информације о активностима Савеза синдиката Републике Српске које се односе на реализацију Меморандума о заједничким мјерама закљученог са Владом Републике Српске, с посебним акцентом на рад радних група у којима Савез синдиката РС има своје представнике.

Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, донио је Одлуку о одржавању других спортско – рекреативних сусрета Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС . Сусрети ће бити одржани у Теслићу, хотел „Кардијал“ у периоду од 30.05 – 02.06.2019.године.

Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС је донио одлуку о сазивању и припреми извјештајно – изборне Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, која ће бити одржана у Теслићу, хотел ,, Кардијал“ у периоду од 29.03 – 05.04.2019. године. Тачан датум одржавања Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС која ће трајати један дан у пленуму биће прецизиран након провјере расположивости хотелског капацитета.

Позивају се све синдикалне организације да активно учествују у раду Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, да дају своје приједлоге, примједбе и сугестије, како би се унаприједио рад Синдиката и одлуке доносиле на демократски начин у интересу чланства, а не појединаца.

Закључци са Четврте сједнице републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске ( .пдф )

Све наше активности и активности Савеза синдиката РС, можете пратити путем веб странице Савеза синдиката РС,   www.savezsindikatars.org

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године