Закључци са Четврте сједнице Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС

Закључци са Четврте сједнице Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС
Закључци са Четврте сједнице Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС

На Четвртој сједници Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, одржаној 27.02.2019.године у Зворнику, прихваћена је информација о активностима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, између двије сједнице.

Између осталог констатовано је да су између двије сједнице Републичког одбора, Синдикату локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, приступиле двије нове синдикалне организације (Општина Брод и Општина Шековићи), те да је у току приступање нових синдикалних организација које ће дјеловати у саставу Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС.

Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС прихватио је информацију са састанка преговарачког тима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС са Министарством управе и локалне самоуправе РС на којем је усаглашено доношење измјена и допуна Закона о локалној самоуправи које подразумјевају продужење рока за усклађивање броја запослених у органима јединица локалне самоуправе са бројем становника, што значи да неће бити вишка запослених у градским, општинским управама и локалним самоуправама.

Прихваћена је информације о активностима Савеза синдиката Републике Српске које се односе на реализацију Меморандума о заједничким мјерама закљученог са Владом Републике Српске, с посебним акцентом на рад радних група у којима Савез синдиката РС има своје представнике.

Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, донио је Одлуку о одржавању других спортско – рекреативних сусрета Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС . Сусрети ће бити одржани у Теслићу, хотел „Кардијал“ у периоду од 30.05 – 02.06.2019.године.

Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС је донио одлуку о сазивању и припреми извјештајно – изборне Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, која ће бити одржана у Теслићу, хотел ,, Кардијал“ у периоду од 29.03 – 05.04.2019. године. Тачан датум одржавања Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС која ће трајати један дан у пленуму биће прецизиран након провјере расположивости хотелског капацитета.

Позивају се све синдикалне организације да активно учествују у раду Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, да дају своје приједлоге, примједбе и сугестије, како би се унаприједио рад Синдиката и одлуке доносиле на демократски начин у интересу чланства, а не појединаца.

Закључци са Четврте сједнице Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске ( .пдф )

Све наше активности и активности Савеза синдиката РС, можете пратити путем веб странице Савеза синдиката РС,   www.savezsindikatars.org


Последње вијести

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Савез синдиката РС
Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Савез синдиката РС
Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]