Закључак Радне групе за анализу уплате и прерасподјеле чланарине

На састанку Радне групе за анализу уплате и прерасподјеле чланарине која се уплаћује на Савез синдиката Републике Српске у проширеном саставу са предсједницима гранских синдиката, који је одржан 30.01.2018.године у Дому синдиката у Бања Луци, са почетком у 10,00 часова донесени су следећи закључци:

1. Сви чланови Радне групе за анализу уплате и прерасподјеле чланарине која се уплаћује на Савез синдиката Републике Српске у проширеном саставу са предсједницима гранских синдиката сагласни су да се Савез синдиката Републике Српске треба очувати као јединствена синдикална асоцијација.
  2. Сви чланови Радне групе за анализу уплате и прерасподјеле чланарине која се уплаћује на Савез синдиката Републике Српске у проширеном саставу са предсједницима гранских синдиката покрећу иницијативу да се у што краћем року одржи сједница Предсједништва на којој ће се отворити питање принципа рада, функционисања и дјеловања Савеза синдиката Републике Српске, а који ће бити основа за израду измјена и допуна Статута или доношење новог Статута.
  3. Чланови Радне групе за анализу уплате и прерасподјеле чланарине која се уплаћује на Савез синдиката Републике Српске у проширеном саставу са предсједницима гранских синдиката сагласни су да се упоредо са израдом принципа из тачке 2. Закључака ради паралелно на усаглашавању и доношењу нове одлуке о чланарини и њеној расподјели.

(Против закључка три гласао Драган Гњатић, а уздржан био Миленко Гранулић)

Предсједник Радне групе

Тане Пеулић с.р.

Закључак Радне групе