Заједнички ћемо радити на унапређењу партнерских односа између синдиката и послодавца у „Бат хотелу“ Јахорина – Пале

Заједнички ћемо радити на унапређењу партнерских односа између синдиката и послодавца у "Бат хотелу" Јахорина - Пале

Предсједник Синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић, разговарао је данас у Дому синдиката у Бањалуци са представницима ,,БАТ хотела“ Бистрица, из Пала, о дјеловању синдиката и статусу запослених у овој компанији.

Даринка Ђуран, извршни директор организационих послова ,,Батагон Гроуп“ истакла је да је у јануару 2019 године купљен Хотел „Бистрица“, сада „БАТ Хотел“, и да је у њега, до сада уложено преко 6 милиона КМ, да слиједе нови инвестициони радови на реновирању хотела, да су сви радници сачували своја радна мјеста, те да планирају да у наредном периоду запосле још  један број стручних кадрова.

Договорено је, да се кроз социјални дијалог, у наредном периоду у овој компанији, унаприједе партнерски односи између синдиката и послодавца, са заједничким примарним циљем бригом и унапређењем  права радника у свим сегментима њиховог рада.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]