Успјешни преговори са власником градишког “ Метала „

1. новембра одржани су преговори са власником градишког " Метала "

Приликом преговора са једним од власника “ МЕТАЛ “ а.д. Градишка, Ermesom Bonisegnom и директором Марком Гончином приједлог Тана Пеулића, предсједника Синдиката металске индустрије и рударства РС, прихваћен је једногласно као једини закључак готово двочасовних преговора у овом предузећу.
На преговорима на којима су планиране теме о актуелном стању у предузећу, те договор о новој цијени рада и бруто плати, разговарало се о тренутном стању и перспективи “ Метала „.
“ Господин Boninsegna најавио је да би веома брзо могао конкретизовати договор са новим пословним партнером, Који би инвестирао у “ Метал „, а то би значило модернизацију производње, проширење производног асортимана и запошљавање нових радника. Зато сам и предложио да се до 15. децембра ове године поново састанемо и да заједно све раднике упознамо о новим плановима власника и менаџмента предузећа. „, рекао је Пеулић.
По свему судећи, увођење новог партнера могло би представљати велики искорак “ Метала “ и значајну могућност за повећање плата и редовност уплате доприноса. Такође, у том случају би дошло и до увођења нових технолошких рјешења, модернизације, проширења производње и веће продуктивности.
Са тимом “ Метала “ на чијем челу су били власник Ermes Boninsegna и директор Марко Гончин преговарао је тим Синдиката металске индустрије и рударства РС, који је представљао предсједник Тане Пеулић. У синдикалном тиму били су и Огњен Ристић, Мирко Пејашиновић, Жељко Вујат, Мирко Гончин и Бошко Гргић.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]