Усаглашен Појединачни колективни уговор за запослене у предузећу “ Метал “ а.д. Градишка

Усаглашен Појединачни колективни уговор за запослене у предузећу " Метал " а.д. Градишка

Данас, 26. априла, одржани су преговори између представника руководства и синдиката у предузећу “ Метал “ а.д. Градишка. Преговорима је присуствовао и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

На преговорима је усаглашен Појединачни колективни уговор за запослене у овом предузећу. У оквиру Појединачног колективног уговора између осталог утврђено је и трајање годишњег одмора за запослене од 20 дана плус 1 дан за сваке три навршене године стажа, затим накнада регреса за кориштење годишњег одмора у висини најниже плате у Републици Српској, тј. 410.00 КМ, као и увећање плате по основу минулог рада у висини од 0,5% за сваку годину стажа.

Утврђена је висина регреса у износу од 410,00 КМ, као и увећање плате по основу минулог рада од 0,5%

Ово је први Појединачни колективни уговор у овој области који је усаглашен након доношења новог Закона о раду. Предсједник Пеулић је изразио задовољство квалитетом социјалног дијалога у овом предузећу, те истакао да се ради о озбиљном и одговорном послодавцу који поштује права радника.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске