Предсједница и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и Горан Станковић, учествују у раду округлог стола о теми „ Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона“ који се одржава у Београду од  12. до 14. децембра 2018. године.

Округли сто  организује Регионални синдикални савјет Солидарност као посљедњу активност Пројекта „Европске интеграције и социјална димензија –јачање регионалне синдикалне мреже“ , а чије су чланице  савези синдиката бивших југословенских земаља.

Циљ овог догађаја је размјена информација о стању у области пензионог и инвалидског осигурања са посебним освртом на друштвени и материјални положај пензионера у земљама региона извучене из анализа националних профила.

У раду округлог стола, поред представника савеза синдиката Републике Српске учествују и остали представници савеза синдиката земаља бивше Југославије.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]