Предсједница и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и Горан Станковић, учествују у раду округлог стола о теми „ Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона“ који се одржава у Београду од  12. до 14. децембра 2018. године.

Округли сто  организује Регионални синдикални савјет Солидарност као посљедњу активност Пројекта „Европске интеграције и социјална димензија –јачање регионалне синдикалне мреже“ , а чије су чланице  савези синдиката бивших југословенских земаља.

Циљ овог догађаја је размјена информација о стању у области пензионог и инвалидског осигурања са посебним освртом на друштвени и материјални положај пензионера у земљама региона извучене из анализа националних профила.

У раду округлог стола, поред представника савеза синдиката Републике Српске учествују и остали представници савеза синдиката земаља бивше Југославије.

Радионица „Примјена закона о раду у судској пракси са приједлогом могућих рјешења за измјене и допуне закона о раду“

Едукација
На Јахорини се 7. и 8. јуна одржава радионица о теми „Примјена Закона о раду у судској пракси са приједлогом могућих рјешења за измјене и допуне Закона о раду “  коју Савез синдиката Републике Српске [опширније]