У Братунцу откривен споменик погинулим радницима Техничког ремонта и Каолина

У кругу фабрике Технички ремонт Братунац откривенo је и освештанo спомен обиљежје за 54 радника предузећа Технички ремонтни завод Хаџићи и Каолин Братунац који су погинули у одбрамбено – отаџбинском рату.

Данас, Технички ремонт Братунац може се поносити одличним пословним резултатима, и представља један од најуспјешнијих примјера приватизације. Предузеће је приватизовано 2014. године и уз огромне напоре руководства предузећа и запослених радника данас представља узоран колектив у којем се поштују права радника, и његује култура социјалног дијалога.

Технички ремонт Братунац има своја представништва у Београду, Бијељини и Бањалуци и тренутно упошљава око 200 радника, а послове обавља на више континената.

Вијенац на споменик погинулим радницима између осталих положила је и делегација Синдикалне организације ТРБ Братунац и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]
Данас сједница Економско - социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину