У Братунцу откривен споменик погинулим радницима Техничког ремонта и Каолина

У кругу фабрике Технички ремонт Братунац откривенo је и освештанo спомен обиљежје за 54 радника предузећа Технички ремонтни завод Хаџићи и Каолин Братунац који су погинули у одбрамбено – отаџбинском рату.

Данас, Технички ремонт Братунац може се поносити одличним пословним резултатима, и представља један од најуспјешнијих примјера приватизације. Предузеће је приватизовано 2014. године и уз огромне напоре руководства предузећа и запослених радника данас представља узоран колектив у којем се поштују права радника, и његује култура социјалног дијалога.

Технички ремонт Братунац има своја представништва у Београду, Бијељини и Бањалуци и тренутно упошљава око 200 радника, а послове обавља на више континената.

Вијенац на споменик погинулим радницима између осталих положила је и делегација Синдикалне организације ТРБ Братунац и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]