У Братунцу откривен споменик погинулим радницима Техничког ремонта и Каолина

У кругу фабрике Технички ремонт Братунац откривенo је и освештанo спомен обиљежје за 54 радника предузећа Технички ремонтни завод Хаџићи и Каолин Братунац који су погинули у одбрамбено – отаџбинском рату.

Данас, Технички ремонт Братунац може се поносити одличним пословним резултатима, и представља један од најуспјешнијих примјера приватизације. Предузеће је приватизовано 2014. године и уз огромне напоре руководства предузећа и запослених радника данас представља узоран колектив у којем се поштују права радника, и његује култура социјалног дијалога.

Технички ремонт Братунац има своја представништва у Београду, Бијељини и Бањалуци и тренутно упошљава око 200 радника, а послове обавља на више континената.

Вијенац на споменик погинулим радницима између осталих положила је и делегација Синдикалне организације ТРБ Братунац и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]