У Братунцу откривен споменик погинулим радницима Техничког ремонта и Каолина

У кругу фабрике Технички ремонт Братунац откривенo је и освештанo спомен обиљежје за 54 радника предузећа Технички ремонтни завод Хаџићи и Каолин Братунац који су погинули у одбрамбено – отаџбинском рату.

Данас, Технички ремонт Братунац може се поносити одличним пословним резултатима, и представља један од најуспјешнијих примјера приватизације. Предузеће је приватизовано 2014. године и уз огромне напоре руководства предузећа и запослених радника данас представља узоран колектив у којем се поштују права радника, и његује култура социјалног дијалога.

Технички ремонт Братунац има своја представништва у Београду, Бијељини и Бањалуци и тренутно упошљава око 200 радника, а послове обавља на више континената.

Вијенац на споменик погинулим радницима између осталих положила је и делегација Синдикалне организације ТРБ Братунац и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

Синдикална потрошачка корпа за мај 2019. године 1894,39KM

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у мају  2019.године, коштала је 1894,39 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 903,00 КМ, покривала са свега 47,67 одсто. Просјечна [опширније]

Статистички подаци за мај 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у мају 2019. године износи 903,00 КМ и већа је за 7,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у априлу [опширније]