У Бањалуци настављена Ванредна сједница Предсједништва Савеза синдиката РС – Сутра у 12.00 часова састанак са предсједником Владе Републике Српске

У Бањалуци настављена Ванредна сједница Предсједништва Савеза синдиката РС - Сутра у 12.00 часова састанак са предсједником Владе Републике Српске

У Бањалуци је 22.11.2021. године настављена Ванредна сједница Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске, а предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је 23. новембра 2021. године у 12.00 часова на састанак представнике Савеза синдиката, након што је Предсједништво Савеза синдиката РС у суботу 20.11.2021. године, након Ванредне сједнице Предсједништва, заузело јасан став о реализацији договора између Владе РС и Уније удружења послодаваца. На сједници се расправљало о договору између Уније удружења послодаваца и Владе Републике Српске, којим је предвиђено смањење  збирне стопе доприноса у Републици Српској са 32,8% на 31%, затим преласка обрачуна неопорезивог дијела плате са нето износа од 700 КМ на бруто износ од 1.000 КМ и смањења пореза на плату са 10% нето плате на 8% бруто плате.

Савез синдиката РС је још у суботу 20.11.2021. године саопштио да је договор између Уније удружења послодаваца и Владе Републике Српске потпуно неприхватљив и сраман за раднике у Републици Српској, јер ће таквом одлуком радници у Српској добити повећање плате у износу од мизерних 14 до 20 КМ. Наставак Ванредне сједнице Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске планиран је сутра 23.11.2021. године, након састанка са предсједником Владе РС Радованом Вишковићем.

Најважније активности Савеза синдиката Републике Српске у борби за радничка права