Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић.

На састанку ће се разговарати о националним стратегијама, колективном преговарању и економским миграцијама.

Поред предсједнице Ранке Мишић, у раду састанка учествују и представници друга два социјална партнера из Републике Српске, министар рада и борачко-инвалидске заштите РС, Душко Милуновић и предсједник Уније удружења послодаваца, Драгутин Шкребић, затим Милош Ненезић, предсједавајући Социјално-економског савјета Републике Србије, Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Љубисав Орбовић, предсједник Савеза самосталних синдиката Србије, Зоран Стојиљковић, предсједник УГС Независност, Јоргос Верникос, предсједник Економско-социјалног савјета Грчке.

Конференција за медије је предвиђена за 12.00 часова на којој ће се новинарима обратити предсједници економско-социјалних савјета ове три земље.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]