Трећа сједница Републичког одбора Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Станари 22.03.2018. године

У Станарима је у просторијама Термоелектране Станари, 22.03.2018. године одржана 3. Сједница Републичког одбора Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Републички одбор је између осталог усвојио Информацију о раду између двије сједнице, те Финансијски извјештај за 2017. годину и Финасијски план за 2018. годину.

У свечаном дијелу уручена су признања синдикалној организацији ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, Слијепчевић Недељку из синдикалне организације ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, те Смиљанић Раденку из синдикалне организације “ Алумина “ Зворник, за посебан допринос у јачању и развоју Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Плакета Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске за квалитетан социјални дијалог и сарадњу са синдикатом додијељена је предузећу ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]