Трећа сједница Републичког одбора Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Станари 22.03.2018. године

У Станарима је у просторијама Термоелектране Станари, 22.03.2018. године одржана 3. Сједница Републичког одбора Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Републички одбор је између осталог усвојио Информацију о раду између двије сједнице, те Финансијски извјештај за 2017. годину и Финасијски план за 2018. годину.

У свечаном дијелу уручена су признања синдикалној организацији ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, Слијепчевић Недељку из синдикалне организације ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, те Смиљанић Раденку из синдикалне организације “ Алумина “ Зворник, за посебан допринос у јачању и развоју Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Плакета Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске за квалитетан социјални дијалог и сарадњу са синдикатом додијељена је предузећу ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]