Трећа сједница Републичког одбора Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Станари 22.03.2018. године

У Станарима је у просторијама Термоелектране Станари, 22.03.2018. године одржана 3. Сједница Републичког одбора Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Републички одбор је између осталог усвојио Информацију о раду између двије сједнице, те Финансијски извјештај за 2017. годину и Финасијски план за 2018. годину.

У свечаном дијелу уручена су признања синдикалној организацији ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, Слијепчевић Недељку из синдикалне организације ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, те Смиљанић Раденку из синдикалне организације “ Алумина “ Зворник, за посебан допринос у јачању и развоју Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Плакета Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске за квалитетан социјални дијалог и сарадњу са синдикатом додијељена је предузећу ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари.

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]
Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]