Тане Пеулић са штрајкачким одбором “ УНИС “ Дервента

Састанак са штрајкачким одбором " УНИС " Дервента

Дана 29.10.2018. године предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић учествовао је на састанку са штрајкачким одбором у УНИС Дервента на захтјев радника чланова синдиката у штрајку. Састанку су присуствовали Борко Рауковић предсједник штрајкачког одбора и Борко Аничић и Радосава Миленковић чланови одбора у дијелу сједнице.

Након упознавања са захтјевима од стране предсједника и чланова штрајкачког одбора одржани су телефонски преговори са власником предузећа Гораном Томићем гдје је договорено да се достави писани приједлог штрајкачком одбору и гранском синдикату до сриједе са начином и утврђеним роковима могућег рјешења поднесених захтјева који ће штрајкачки одбор размотрити и упознати раднике на састанку заказаном за 01.11.2018. године.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]