Тане Пеулић са штрајкачким одбором “ УНИС “ Дервента

Састанак са штрајкачким одбором " УНИС " Дервента

Дана 29.10.2018. године предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић учествовао је на састанку са штрајкачким одбором у УНИС Дервента на захтјев радника чланова синдиката у штрајку. Састанку су присуствовали Борко Рауковић предсједник штрајкачког одбора и Борко Аничић и Радосава Миленковић чланови одбора у дијелу сједнице.

Након упознавања са захтјевима од стране предсједника и чланова штрајкачког одбора одржани су телефонски преговори са власником предузећа Гораном Томићем гдје је договорено да се достави писани приједлог штрајкачком одбору и гранском синдикату до сриједе са начином и утврђеним роковима могућег рјешења поднесених захтјева који ће штрајкачки одбор размотрити и упознати раднике на састанку заказаном за 01.11.2018. године.

Делегација Савеза синдиката Републике Српске у радној посјети општинама Лакташи и Србац

Активности у синдикалним организацијама
Делегација Савеза синдиката Републике Српске у којој су били Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске, Бранко Зеленовић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Горан Савановић, извршни секретар за регионални [опширније]
Повећање плата за све раднике, измјене Закона о раду и потписивање колективних уговора приоритетни захтјеви ССРС према социјалним партнерима