Тане Пеулић добио захвалницу шведског Олоф Пaлме центра

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске је у Београду добио захвалницу од шведског Олоф Палме центра, због залагања и учешћа у програмима јачања цивилног друштва на Западном Балкану. Захвалницу је господину Пеулићу уручио Јан Лундин, амбасадор Шведске у Београду. Свечани ручак и додјела захвалница организовани су поводом Програма подршке организацијама цивилног друштва у Босни и Херцеговини и Србији.

Синдикат металске индустрије и рударства Републике Српске је заједно са Покрајинском организацијом синдиката металаца Војводине и шведским синдикатом металаца ИФ „Метал“  реализовао четворогодишњи пројекат „Синдикат без граница“ који је једини пројекат на Балкану у којем су учествовале три земље.
Олоф Палме центар је организација шведског радничког покрета и ради на јачању демократије, људских права и мира. Броји 27 организација чланица које традиционално гаје дух солидарности и помажу и сарађују са организацијама широм свијета у преко 200 пројеката међу којима је и наш пројекат „Синдикат без граница“.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!