Шумари поново гасе “ Дестилацију “ Теслић

Шумари поново гасе " Дестилацију " Теслић
Шумари поново гасе " Дестилацију " Теслић

Радници ХИ ,,Дестилација,, Теслић са зебњом чекају зиму и са нагодовањем реагују  на чињеницу  зато што  и најновији споразум са директорима шумских газдинстава и директором Јавног предузећа ,,Шуме РС,, не даје никакве резултате по питању снабдјевања сировином-дрветом најлошијег квалитета.

И овога пута радници су затражили помоћ од Синдиката да предузме мјере на заштити њихове голе егзистенције.

Наиме, радници су очевици великог шверца дрвета из ,,Шума РС,, док  се  њима  ускраћује право на рад, јер не могу да добију уговорену сировину од овог снабдјевача.

Уколико се овој аномалији не стане у крај, радници ће организовано, уз помоћ Синдиката кренути пут Бањалуке, пред зграду Владе Републике Српске.

Том приликом  радници ће тражити  одговор од власника шума, ко препродаје сировину за коју је потписан уговор да се испоручи њиховом  предузећу, које је да потсјетимо, највећи и једини произвођач и извозник природне киселине на европско тржиште из овог дијела Европе.


Последње вијести

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]
Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Фото РТРС )

Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Видео )

Савез синдиката РС
Данас је у Дому синдиката одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске Ранке Мишић и предсједника гранских синдиката са премијерком Жељком Цвијановић и министрима у Влади Републике Српске Антоном Касиповићем и Даном Малешевићем. Предсједник Владе [опширније]