Што више младих радника учланити у синдикат

Конституисан Републички одбор Синдиката финансијских организација Републике Српске

У Дому синдиката у Бањалуци, 14. септембра ове године, конституисан је Републички одбор, те усвојен Пословник о раду Синдиката финансијских организација Републике Српске, у наредне четири године.
На сједници којом је предсједавао предсједник гранског синдиката Мирослав Зечевић, констатовано је да се достигнута радничка и синдикална права запослених у финансијским организацијама Српске, углавном поштују и да је стање задовољавајуће.
“ Посебну пажњу у наредном периоду треба посветити омасовљењу чланства, а циљна група за то су млади радници који тек заснивају радни однос, којима треба аргументовано и стално објашњавати предности синдикалног организовања у предузећима и установама „, нагласио је предсједник Зечевић.
Чланове Републичког одбора СФОРС-е о томе докле се стигло у закључивању Општег колективног уговора и који су проблеми и примјени новог Закона о раду РС, информисао је Игор Ратковић, правник и извршни секретар Регионалног Синдикалног центра Приједор.
У раду сједнице учествовао је Горан Савановић, извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бања Лука, који је оцијенио да је материјални и социјални положај запослених у финансијском сектору Српске, у односу на друге гране и дјелатности, релативно добар, те да треба стално радити на јачању јединства, солидарности и масовности Савеза синдиката РС.

Сједницом је предсједавао предсједник гранског синдиката Мирослав Зечевић

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]