03.12.2005 год.
РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИЦЕ

Од 03.11.2017. активности Савеза синдиката Републике Српске и гранских синдиката можете пратити на новом веб сајту.

Нови веб сајт

Нови веб сајт Савеза синдиката Републике Српске

Поштовани посјетиоци,

Отварамо нашу WEB страницу у част обиљежавања 100 година синдикалног дјеловања на овим просторима, с нескривеном жељом да вам се представимо: ко смо, шта радимо, чиме се бавимо, шта нудимо.

Након одржаног Трећег конгреса Савеза синдиката РС опростили смо се са свим оним што није давало очекиване резултате, неким моделима и активностима које је ово турбулентно вријеме, у коме живимо, прегазило.

С новом енергијом и људским потенцијалима које имамо окрећемо нови лист синдикалног дјеловања, свјесни чињенице да морамо мијењати себе, а исто тако учествовати у мијењању свијета у коме живимо не дозвољавајући да свијет мијења нас.

Савез синдиката РС је најбројнија синдикална (репрезентативна) централа у РС чији је основни задатак заштитa права и интереса својих чланова.

Ми смо велика сложена породица у чију кућу можете доћи као драги гости, одани пријатељи, цијењени сарадници и пословни партнери.

Наша врата су широм отворена за све људе добре воље, нових идеја, за све вас који вјерујете и знате да синдикат као једини заштитник радника и радничких права може да се супро т стави на окрутној сцени немилосрдном капиталу и профиту, не да их игнорише и омаловажава него да рад и радник успоставе корисну партнерску везу.

На тај начин друштво ће бити мање оптерећено неправдом, биједом, сиромаштвом, криминалом.

Желимо , заједно са нашим социјалним партнерима , учинити живот срећнијим, човјека – радника достојанственијим, свијет у коме живимо хуманијим, осјетљивим на неправду, али одговорним.

Желимо да у овој исконској борби капитала и рада за резултат добијемо задовољне раднике, креативне чланове заједнице.

Желимо допринијети стварању државе у којој ћемо моћи живјети од свог рада и труда.

Знамо да је то велики изазов, но ми смо спремни да кренемо у акцију.

Ако сте отварајући прозоре на нашој кући препознали и свој интерес дођите, придружите нам се да заједно градимо боље, правичније и хуманије друштво у нашој земљи.

Драги радници, драги синдикалци, драги пријатељи и сви ви који ћете то постати, отворена срца вас позивамо на сарадњу, и посјету нашој WEB страници.

Срдачно ваша
Ранка Мишић, предсједница ССРС

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

СИНДИКАЛНА ПОТРОШАКА КОРПА
ОПШТИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР
ОДЛУКА О НАЈНИЖОЈ ПЛАТИ
ГРАНСКИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОРИ
ЗАКОН О РАДУ
ЗАКОН О ЗАШТИТИ НА РАДУ
РИЈЕЧ СИНДИКАТА НОВИНЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

ЗАШТИТА НА РАДУ