Сједница синдикалног и надзорног одбора јединствене синдикалне организације “ БИНГО РС “ и семинар из радно – правне области, Добој, 15.03.2019. године

Сједница синдикалног и надзорног одбора јединствене синдикалне организације " БИНГО РС " и семинар из радно - правне области, Добој, 15.03.2019. године

У Добоју је 15.3.2019.године одржан састанак синдикалног и Надзорног одбора јединствене синдикалне организације “ БИНГО РС “ на коме је разматран и усвојен Извјештај о раду и финансијски извјештај за 2018. годину,те Програм рада за 2019. годину.

Посебан акцент је стављен на додјелу средстава помоћи члановима  синдикалне организације из средстава редовне чланарине. Констатовано је да је Комисија радила врло принципијелно , без пропуста , а на крају су већином гласова одлучили да се до краја 2019 године почев од 15.3.2019. године члановима синдиката може додјелити помоћ у случају смрти родитеља без обзира да ли су живјели у заједничком домаћинству. Одржан је и семинар из радно – правне области кога је одржао Небојша Бљајић, дипл. правник Службе за бесплатну правну помоћ ССРС из РСЦ Добој. Састанку су присуствовали представници синдиката из неколико градова Републике Српске  у којима се налазе продајни објекти Бинга и којима функционише јединствена синдикална организација БИНГО РС.

Семинар из радно - правне области кога је одржао Небојша Бљајић, дипл. правник Службе за бесплатну правну помоћ ССРС из РСЦ Добој
Семинар из радно – правне области кога је одржао Небојша Бљајић, дипл. правник Службе за бесплатну правну помоћ ССРС из РСЦ Добој

У данашњем раду учествовали су и Јеленко Бубић и Зоран Ђедовић представници ССРС из Теслића и Добоја .

Према ријечима предсједнице СО Смиље Керић основни захтјеви синдикалаца према компанији Бинго су повећање плата и осталих примања, рационалнија исплата превоза, те престанак прековременог рада у пар продавница.

Невенка Трифковић, потпредсједница СО посебно је скренула пажњу свим присутним да без синдиката и преговора гранског синдиката са пословодством у Тузли, социјални статус запослених би био далеко лошији и не би имали оно што данас имају.

Предсједник гранског синдиката Горан Савановић истакао је да поред редовних активности овај синдикат у 2019. години води активност на забрани или смањењу рада недјељом у свим продавницама у Републици Српској. Једногласна подршка овој синдикалној борби дата је од стране свих учесника састанка.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]