Сједница синдикалне организације „Колектори ЦЦЛ“ у Српцу

Сједница синдикалне организације " Колектори ЦЦЛ " у Српцу

Дана 28.03. 2019. године одржана је Сједница синдикалне организације “ Колектори ЦЦЛ “ у Српцу, којој је присуствовао и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

На сједници је разговарано о раду и функционисању синдикалне организације са посебним акцентом на усаглашавање и потписивање  Посебног колективног уговора за запослене у предузећу, око чега у преговори започети још 14.11.2018. године, а до данас нису завршени. Синдикална организација инсистира да се ова активност заврши у што краћем могућем року.

Синдикална организација је донијела једногласну одлуку да уколико се послодавац оглуши о наставак преговора око потписивања Посебног колективног уговора за раднике предузећа, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске контактира предсједника компаније и затражи рјешење овог проблема.

Након сједнице одржани су разговори са представником менаџмента коме су присуствовали Слободан Тодоровић и Сњежана Божић предсједник и потпредсједник синдикалне организације те Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске. На овом разговору делегација синдиката је упознала г – дина Славена Марића ( представник менаџмента ) о закључцима донесеним на данашњој сједници, те је договорено да до сриједе 04.04.2019. године он обави разговор са директором предузећа и покуша изнаћи рјешење у циљу превазилажења насталог проблема.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]