Сједница гранских синдиката привредних дјелатности Републике Српске

У Дому синдиката у Бањалуци, 31. октобра 2017. године, одржана је сједница предсједника гранских синдиката привредних дјелатности, чланица Савеза синдиката Републике Српске.

На сједници којом је предсједавао потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске за привредне синдикате Тане Пеулић, договорено је да координација рада и међусобна размјена информација, између гранских синдиката привредних дјелатности Српске, буду редовне активности.
Циљ оваквог начина рада синдиката привредних дјелатности Републике Српске је координација активности на заштити и унапређењу свих достигнутих радничких и синдикалних права радника у привреди, који имају најниже плате и који су поднијели највећи терет након доношења новог Закона о раду Републике Српске.
Закључено је да се у што краћем року одржи састанак са предсједником Уније удружења послодаваца Републике Српске, како би се договорио састанак са предсједницима струковних удружења послодаваца привредних дјелатности.
На том састанку би се утврдио начин рада и модел будуће сарадње о свим питањима од заједничког интереса.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]