Сједница гранских синдиката привредних дјелатности Републике Српске

У Дому синдиката у Бањалуци, 31. октобра 2017. године, одржана је сједница предсједника гранских синдиката привредних дјелатности, чланица Савеза синдиката Републике Српске.

На сједници којом је предсједавао потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске за привредне синдикате Тане Пеулић, договорено је да координација рада и међусобна размјена информација, између гранских синдиката привредних дјелатности Српске, буду редовне активности.
Циљ оваквог начина рада синдиката привредних дјелатности Републике Српске је координација активности на заштити и унапређењу свих достигнутих радничких и синдикалних права радника у привреди, који имају најниже плате и који су поднијели највећи терет након доношења новог Закона о раду Републике Српске.
Закључено је да се у што краћем року одржи састанак са предсједником Уније удружења послодаваца Републике Српске, како би се договорио састанак са предсједницима струковних удружења послодаваца привредних дјелатности.
На том састанку би се утврдио начин рада и модел будуће сарадње о свим питањима од заједничког интереса.

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]
Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона