Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником и потпредсједником Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутином Шкребићем и Сашом Тривићем о унапређељу сарадње радничке и послодавачке асоцијације у Републици Српској.

Послије двочасовног састанка договорено је да је потребно  будућу сарадњу синдиката привреде и Уније удружења послодаваца, због остваривања заједничких интереса, стално унапређивати, те да се састанци оваквог садржаја убудуће што чешће одржавају, а најдаље свака два мјесеца.

Што се тиче заједничких активности на изради, усаглашавању и потписивању гранских колективних уговора, закучено је да се најдаље за 60 дана одржи састанак на коме би ,, очи у очи,, разговарали сви предсједници гранских синдиката привреде, чланице Савеза синдиката РС , затим предсједник и потпредсједник Уније удружења послодаваца, уз обавезно присуство предсједника струковних удружења послодаваца, чланица Уније.

Састанку су поред потпредсједника Пеулића присуствовали и активно и конструктивно учестовали у његовом раду, предсједници гранских синдиката Драгана Врабичић, Данко Ружичић, Коста Бундало, Горан Савановић,, Алексаандар Томић,Небојсша Ђокић и Никола Шобат.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]