Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником и потпредсједником Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутином Шкребићем и Сашом Тривићем о унапређељу сарадње радничке и послодавачке асоцијације у Републици Српској.

Послије двочасовног састанка договорено је да је потребно  будућу сарадњу синдиката привреде и Уније удружења послодаваца, због остваривања заједничких интереса, стално унапређивати, те да се састанци оваквог садржаја убудуће што чешће одржавају, а најдаље свака два мјесеца.

Што се тиче заједничких активности на изради, усаглашавању и потписивању гранских колективних уговора, закучено је да се најдаље за 60 дана одржи састанак на коме би ,, очи у очи,, разговарали сви предсједници гранских синдиката привреде, чланице Савеза синдиката РС , затим предсједник и потпредсједник Уније удружења послодаваца, уз обавезно присуство предсједника струковних удружења послодаваца, чланица Уније.

Састанку су поред потпредсједника Пеулића присуствовали и активно и конструктивно учестовали у његовом раду, предсједници гранских синдиката Драгана Врабичић, Данко Ружичић, Коста Бундало, Горан Савановић,, Алексаандар Томић,Небојсша Ђокић и Никола Шобат.

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]
в

Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској, Бања Лука, 3 – 4. јул

Међународна сарадња